Najpoznatiji svjetski brandovi cipela

Upoznajemo vas s deset napoznatijih brendova cipela u svijetu. Uzmite u obzir da je izvor podataka iz Amerike, pa se možda neki brendovi kod nas ne mogu svrstati u deset najpoznatijih ili najboljih.

aldo

#10 ALDO

Aldo je kanadski brend/proizvođač koji u svojem maloprodajnom lancu nudi obuću i pribor za obuću.

Tvrtka je osnovana 1972. godine od strane Alda Bensadouna i nalazi se u Quebecu. Zanimljiva je i brojka maloprodajnih mjesta – raspolažu s više od 1600 prodajnih mjesta u različitim zemljama. Fascinantno, zar ne?

 


#9 TOMS

Toms je jedan od najpopularnijih brandova obuće za muškarce. Sjedište im je u Kaliforniji, a uz cipele za muškarce i žene, prodaju i odjeću, pribor za cipele i naočale. Poznati su po humanitarnom djelovanju, jer dio prihoda odvajaju za liječenje vida kod osoba iz zemalja u razvoju. Kao osvještena i moredna tvornica uvode i trendove, pa se njihove cipele izrađuju od recikliranih materijala. Toms je popularan među veganima zbog svog pristupa korištenju recikliranih materijala.

 


 

#8 UNDER ARMOUR

UA je popularna tvrtka koja sudjeluje u proizvodnji i distribuciji različitih modernih proizvoda za kupce širom svijeta. Under Armour započela s jednostavnim planom  prodaje vrhunskih majica. Danas njihove linija proizvoda uključuju odjeća, svečane haljine, hlače, kratke hlače, tenisice, vojničke cipele, čizme… i pribor kao što su rukavice, torbe, čarape, kape, sunčane naočale, remeni, zaštitna oprema, itd

 


 

#7 PUMA

Puma je njemačka tvrtka koju su 1924. godine osnovali Adolf i Rudolf Dassler. U početku su se bavili samo proizvodnjom kopački, dok se kroz vrijeme paleta proizvoda proširila na razne tenisice, sportsku obuću za trening, trčanje, nogomet, golf, auto-moto sport i sandale za muškarce i za žene. Brand Puma vrlo je popularan kod sportaša rekreativaca i profesionalaca, a cijene proizvoda su osjetno više od konkurencije.

 


 

#6 REEBOK

Reebok International Limited je proizvođač i distributer odjeće, sportske obuće i pribora u raznim zemljama. Tvrtka je osnovana 1895. godine u Engleskoj, a od 2005. godine je podružnica njemačke tvrtke nazvan Adidas (2.). Sjedište Reeboka je u Kantonu, a artikli su poznati po kvaliteti materijala i izrade. Reebok je poznat i kao tvrtka koja je tržištu ponudila mogućnost prilagodbe boja na obući, pa se tako može nabaviti obuća u bojama po odabiru.

 


 

#5 VANS

Vans je američka tvrtka koja je sa sjedištem u Kaliforniji koja je počela kao proizvodeći odjeću, čarape, naprtnjače, kape, majice, itd sve osim cipela. Nude proizvode po pristupačnim cijenama, bez ikakvih kompromisa u kvaliteti. Njihove cipele ostvarile su nevjerovatan rast u prodaji u vrlo kratkom vremenu, a komentari kupaca su izuzetno pozitivni. Neki njihove cipele uspoređuju s kombijem, udobno i prostrano, neki naglašavaju udobnost, neki potplat, no većina komentara su superlativi.

 


 

#4 CONVERSE

Converse osim što ima brand ambasadore u brojnim poznatim osobama, veliku pažnju posvećuje trendovima, pa se artikli u nekoliko poznatih naziva izmjenjuju kako u bojama, tako i u dizajnu.

Converse obuća se prodaje i pod imenima Chuck Taylor All Star, One Star i Jack Purcella. Njihove dućane pronaći ćete u više od 160 zemalja kroz gotovo 75 tisuća prodajnih mjesta. Prije više od desetak godina Convers je promjenio vlasnika i od tada je u vlasništvu poznatijeg Nike-a.

 


 

#3 JORDAN

Jordan je jedan od najpopularnijih brandova muških cipela na svijetu, također u vlasništvu Nike-a. Sve je počelo nakon što je Nike ponudio obuću Michael Jordan u 1984. godini. Jordan obuća može biti odličan izbor za svakog sportaša koji traže fleksibilnost i udobnost tijekom igranja. S vremenom se Jordan proširio i na obuću za druge sportove (nogomet, trčanje, trening, baseball, tenis, golf, skateboarding, itd).

 


 

#2 ADIDAS

Adidas proizvodi sve što možete staviti na jednog sportaša. Od glave do pete :)

 


 

#1 NIKE

Temelj multinacionalne tvrtke Nike je fokusiranost na dizajn i razvoj proizvoda. U proizvodnoj liniji imaju odjeću, obuću, opremu, pribor i razne druge stvarčice koje nude diljem svijeta. Jedan su od najvećih proizvođača tenisica i odjeće. Na tržite izlaze s brandovima Nike Pro, Nike Golf, Air Jordan, itd..


 

Koji je vaš omiljeni brand obuće? Napišite nam niže u komentarima

Ne zaboravite podijeliti ovaj članak s prijateljima!