Na što paziti kad kupujete cipele preko interneta?

Našli ste super cipele na Internetu? Evo na što morate paziti:

  1. Veličina cipela – različiti proivođači imaju različite veličine. Čak i različiti modeli kod istog proizvođača mogu imati različite modele kalupa za đon i time različite veličine (jedan model će vam biti dobar 38, drugi 37). Najbolji način za provjeru je mjerka. Ona je najčešće dostupna na stranici na kojoj pregledavate artikal negdje oko područja gdje odabirete veličinu cipele. Potražite centimetarsku veličinu i uputu kako izmjeriti stopalo (različiti proizvođači nude različite načine i na to morate pripaziti, svakakve su im ideje padale pritom na pamet)
  2. Cijena cipela – prvo se informirajte na stranici proizvođača. Uz cijenu svakako detaljno pregledajte sliku đona, te šavova, trebat će Vam kako bi usporedili na drugim online shopovima da li se radi o originalu ili kopiji (nije često, ali može se naići u skupljem segmentu na kopije). Nakon što vidite po kojoj cijeni prodaje originalni proizvođač, provjerite imate li još neke troškove vezane uz dostavu.
  3. Dostava cipela – provjerite da li je proizvođač spreman dostaviti robu do mjesta (i naše zemlje) u kojem živite. Provjerite i mogućnost i rok povrata robe, ukoliko se predomislite
  4. Rok za povrat cipela – na to isto morate pripaziti
  5. Preprodavači cipela – postoji mnogo online robnih kuća – kada kupujete preko njih, pripazite da nisu zadnji komadi, a ukoliko jesu, nakon narudžbe kontaktirajte korisničku službu i zahtjevajte osobnu provjeru kvalitete cipela prije slanja. To nigdje ne piše da je moguće, ali da, moguće je. Svakako i kod njih provjerite sve prethodne stvari
  6. Pripazite na dućane koji spremaju vaše podatke kartice, provjerite imaju li certifikate kartičara, te ih malo googlajte ukoliko niste kupovali od njih ili ako nije u pitanju neki zaista poznat i pouzdan trgovac (amazon, zappos, zelando itd)

Submit a Comment